Langeveldshof geopend in het Sassennest en ‘t Onderdak

In het bijzijn van Susan Langeveld, oprichter van Langeveldshof, en enkele genodigden heeft burgemeester Carla Breuer maandag 31 januari j.l. de officiële opening verricht van de nieuwste vestigingen van Langeveldshof  Sassenheim en wel in paviljoen Het Sassennest midden in Park Rusthoff en in ‘t Onderdak, beiden in Sassenheim.

Langeveldshof organiseert in het kader van de WMO kleinschalige opvang en begeleiding en helpt op die wijze mee aan gezond leven, bewegen en bestrijding van eenzaamheid. Langeveldshof is al een aantal jaren actief in Lisse en zocht voor uitbreiding locaties in Sassenheim, zij heeft deze gevonden in paviljoen ’t Sassennest en in ‘t Onderdak.

Vorig jaar werd het bestuur van Park Rusthoff reeds benaderd door Susan Langeveld van Langeveldshof met het verzoek of het paviljoen een of meer dagen per week gehuurd kon worden voor haar activiteiten. Het bestuur was direct positief en samen met de vrijwilligers van het paviljoen is gekeken wat er mogelijk was. Op maandag en dinsdag wordt het paviljoen niet gebruikt en deze dagen heeft het bestuur aan Langeveldshof beschikbaar gesteld. Susan begint met het huren van paviljoen het Sassennest op dinsdag met op termijn uit te breiden met de maandag. Op dinsdag bent u in het Sassennest van harte welkom van 9.00 tot 17.00 uur. ‘t Onderdak is op donderdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Het paviljoen is eigendom van woonstichting Stek en wordt door de Stichting Beheer Park Rusthoff gehuurd. Om het paviljoen voor een of meer dagen per week te verhuren was medewerking van Stek en de gemeente vereist, gelukkig werkten beiden enthousiast mee. Daarnaast moest een aantal zaken goed geregeld worden. Dankzij de belangeloze medewerking van Van Velzen Accountants en Advies (fiscaal advies), Mens Makelaars (opstellen huurovereenkomst) en Lans Bouwadvies (energielabel) kon dit allemaal goed geregeld worden. Ook de gemeente steunde dit initiatief van harte en na het verkrijgen van de vereiste vergunning kon Langeveldshof van start.

Een prachtig initiatief, we hopen dat vele cliënten van Langeveldshof zullen genieten van paviljoen het Sassennest en van het prachtige park Rusthoff.