Park Rusthoff levert belangrijke bijdrage aan Bomenoogstdag

De maandelijkse klusdag van de groenvrijwilligers van park Rusthoff, die elke derde zaterdag van de maand wordt gehouden, stond 15 januari j.l. geheel in het teken van de landelijke Bomenoogstdag.

In totaal werden bijna 500 jonge boompjes, ook wel zaailingen genoemd, gerooid in het bosgedeelte van het park. Jaarlijks rooien we altijd al in de maanden januari en februari overtollige zaailingen. Op deze wijze krijgen andere zaailingen de kans om tot volwasdom te komen. Naast het planten van nieuwe bomen zorgen we ook op deze manier voor een natuurlijke aanvulling van ons park aldus Gerard Rutgrink, hoofd Groen van Park Rusthoff.

Zaterdag 22 januari werden de boompjes onder dank door de gemeente Teylingen en de Stichting MEERgroen in ontvangst genomen. Op de speciale ‘bomenhub’ aan de Menneweg werden de planten opgekuild om later in het seizoen uitgeplant te worden.

Voor meer info over deze actie kijk op www.meerbomen.nu