Kom naar het GroenDoenPlein!

De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen organiseren in samenwerking met De Groene Uitdaging op zaterdag 9 april het GroenDoenPlein van 11.00 tot 15.00 uur in Park Rusthoff in Sassenheim.
Een gezellige groene en duurzame markt, bedoeld om inwoners te inspireren en enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan met het vergroenen van huis en tuin. De markt prikkelt alle zintuigen doordat bezoekers actief mee kunnen doen aan workshops, vragen kunnen stellen over de groene mogelijkheden en proeven welke mooie lokale producten we hebben in de Bollenstreek.

Speciale gast
Lodewijk Hoekstra, bekend van het tv programma Lodewijks Groene Geluk, is ook aanwezig op het GroenDoenPlein. Hij geeft bezoekers adviezen voor de tuin en je kunt hem vragen stellen. Om 11 uur zal hij ook de opening verzorgen.

GroenDoenPlein
Het GroenDoenPlein bestaat uit kraampjes verdeeld over diverse pleinen, met voor ieder wat wils; van jong tot oud.

ProefPlein
Op het ‘ProefPlein’ vind je kraampjes met de lekkerste lokale en duurzame producten en kun je terecht voor fairtrade koffie en thee.

GroenPlein
Op het ‘GroenPlein’ kun je terecht om alles te weten te komen over het vergroenen van jouw tuin en leefomgeving. Met leuke workshops, informatie en lokale producten om te tuinieren.

EnergiePlein
Het ‘EnergiePlein’ is ingericht met informatie over het verduurzamen van je woning. Met informatie door de energiecoaches, over lokale energiecoöperaties en producten en manieren om energie te besparen of op te wekken.


CirculairPlein
Op het ‘CirculairPlein’ kun je zien wat er zoal te doen is op het gebied van de circulaire economie. Vol inspiratie van wat je zelf kunt doen, voorbeelden van lokale circulaire producten en projecten en workshops.


Ook voor de kleintjes
Ook voor de kleintjes is er van alles te doen. Zo is er een natuurspeurtocht over het terrein en zijn er leuke workshops en activiteiten. Bij de kraam van de schooltuin kun je een wilde bijenhotel maken, op het circulair plein is een leuke workshop ‘scrap-art’ en bij Groei&Bloei kunnen de kinderen aan de slag met cupcakes van bloemen en bloemstukjes.
Kijk voor meer informatie en de lijst met deelnemers op www.degroeneuitdaging.nl/groendoenplein