Leo de Winter heeft “eigen” parkbank in Rusthoff.

“Leo is altijd aan het werk. Hij is vanaf het eerste uur betrokken bij het onderhoud van ons prachtige park. Hij verdient het dan ook zeker dat er een parkbank naar hem wordt vernoemd.” Deze woorden gebruikte Gerard Rutgrink op zaterdagmorgen 16 april tijdens een speciale bijeenkomst in en om het Sassennest.

Deze was georganiseerd om parkvrijwilliger Leo de Winter in het zonnetje te zetten voor zijn grote inzet voor het groen in park Rusthoff.

Even voordat Leo, zijn vrouw, dochter, schoonzoon en kleinzoons Max en Daan op het grote grasveld arriveerde, had Rutgrink al uitgelegd: “Leo is zijn leven lang al bezig met “groen” zoals wij dat noemen. Hij had in het grijze verleden een eigen tuintje bij het spoor. Toen destijds de werkgroep Groen in het leven werd geroepen, was Leo één van de eersten die zich meldde. Hij zou het wel grandioos vinden als hij een “eigen stukje” zou krijgen. Voor beiden een win-win situatie. Leo kon lekker aan het werk in zijn tuin; de Afdeling Groen kon verzekerd zijn van prima onderhoud. “Het mes sneed dus aan twee kanten.

Na deze uitleg, verscheen de familie de Winter.

Leo was naar het park “gelokt” met een smoes. Zelfs vrouw en (klein)kinderen wisten van niets. Des te leuker was het dat Leo werkelijk stomverbaasd stond te kijken naar al die blije gezichten.

Na de koffie met gebak, werd dan toch duidelijk wat de bedoeling was: Op één van de bankjes was een splinternieuw naamplaatje aangebracht met de tekst “Leo de Winter –Vrijwilliger van het eerste uur.”

Er verscheen een grote glimlach op het gezicht van Leo.

“Wat een superverrassing” was het enige wat hij kon uitbrengen. Kleinzoon Max liet nog weten heel trots te zijn op zijn actieve opa.

De bank met het nieuwe naambordje van deze betrokken Sassemmer staat naast de vijver rond het ooievaarsnest.

Een goed gekozen plaats, want Leo liet tot slot weten: “Dat is gewoon het mooiste plekkie in park Rusthoff.”