Bruggen Park Rusthoff krijgen groot onderhoud.

Het was in de laatste week van mei ietwat rommelig in Park Rusthoff. Alle bruggen die naar het eiland leiden, kregen in die dagen een complete opknapbeurt. De bruggen werden voorzien van een stevige ondergrond en er ging een fris groen verfje op de leuningen. Er bleef gelukkig steeds één brug open, waardoor wandelaars wel op het eiland en in het Sassennest konden komen.

In die week waren verschillende bouwondernemingen gezamenlijk aan het werk. Met de heer Haasnoot van Haasnoot Bruggen uit Katwijk werd een kort praatje gemaakt. “Ja, we zijn lekker bezig. Vandaag komt er op deze brug een nieuwe onderlaag met daarop fijn grind.
Dit voorkomt uitglijden op de brug als het bijvoorbeeld regent. En zoals je ziet is een verfkwastje ook geen overbodige luxe.”


Haasnoot liet ook nog weten: “Wij hebben gehoord dat hier in het Pinksterweekend een groot festival gaat plaatsvinden waarbij heel veel bezoekers worden verwacht. Dan moet het totaalplaatje, dus ook het “brugwerk” -zoals wij vakmensen dat noemen- compleet zijn. En bij dit mooie park horen gewoon goed onderhouden en veilige bruggen.”