Groot verdriet op kinderboerderij

Afgelopen vrijdagavond zijn de medewerkers van de kinderboerderij hevig geschrokken toen zij Coco, de enige mannetjes pauw op de kinderboerderij, aldaar dood aantroffen.
Overdag ging het al niet zo goed, hij zat constant met zijn kop te schudden. Medewerkster Joke had hem op een rustige plek apart gezet omdat zij vond dat hij heel raar aan het slikken was. Een andere vrijwilliger heeft nog gekeken of hij iets in zijn krop had maar kon niets afwijkends zien. Begin van de avond is ze nog speciaal langs gegaan en lag hij nog steeds te schokken. Zijn kop en nek leek hij totaal niet onder controle te hebben en sloegen elke keer een andere kant op. Hij ademde snel en zwaar en toen ze daarna weer kwam was hij helaas overleden.
Het is ons een raadsel wat er aan de hand geweest is. Om raad en advies heb ik overdag nog de dierenambulance gebeld om raad, maar zij adviseerden de dierenarts te bellen om hem in te laten slapen. Dat was toen echter al niet meer nodig.
Ik heb net alsnog de dierenarts gebeld en doorgegeven dat onze pauw is overleden en gevraagd of zij misschien de klachten herkennen, want als het vogelgriep is moet hij opgestuurd worden om sectie te laten verrichten en moet het vervolgens officieel gemeld worden bij de Gemeente. De dierenarts belde mij terug en had op basis van de verschijnselen het idee dat het geen vogelgriep is geweest, en we zouden altijd nog sectie kunnen laten doen, maar dat is heel duur. Ik heb gezegd dat we daar geen budget voor hebben en dat vond ze begrijpelijk.
Ze vroeg of we nog meer pauwen hadden die mogelijk in contact geweest waren met hem. Dan zouden we die in de gaten moeten houden de komende tijd. Eventueel nog de ene Pauw, die niet zit te broeden, een paar dagen isoleren.
Maar in overleg met Petra willen we dit niet, omdat de broedende pauw soms met deze pauw wisselt om op het nest te zitten en dan zouden we dit verstoren.
Dus ik ben blij dat ik even overlegd heb. Aldus Saskia ten Velden, hoofd van de kinderboerderij.

Hij was nog maar 3 jaar oud en was de laatste tijd zo mooi aan het pronken, we zullen hem erg missen.