Lentefestival 6 juni 2022


“Vanaf het moment dat we om 8.00 uur ’s morgens besloten dat het Lentefestival door zou gaan, zijn we enthousiast begonnen aan de opbouw van het terrein. Het plan om het hele eiland te gebruiken, hebben we aangepast. De vrijwilligers hebben de grote partytenten opgezet die zorgen voor bescherming tegen de regen. De tenten geven het evenement tevens een feestelijk tintje, vertelde  Bébel Verhaar-Gips (lid van de Evenementencommissie van Park Rusthoff en organisator van het Lentefestival).

Al weken voor het festival op 6 juni zijn de Evenementen Commissie Park Rusthoff, de Oranje Vereniging en tientallen vrijwilligers van een andere plaatselijke verenigingen in de weer geweest om het Lentefestival tot een groot succes te maken. Het programma was zeer divers en aantrekkelijk voor het hele gezin.
Op het veld hadden de Oranje Vereniging en scoutinggroep Scojesa spelletjes uitgezet. Deze werden, tot het ging regenen, enthousiast gespeeld door jong en oud. Ook kon je een cupcake versieren of een autootje in elkaar zetten wat op zout water rijdt. Zo zaten Noor en Rens een kleurrijk cakeje te fabriceren onder het toeziend oog van vader Arjan. “Leuk om te doen en we zitten droog,” was zijn droge commentaar. Geen zin om te versieren, een cupcake met toef kon ook gekocht worden.

Prinses
De technische Legobaan in het Sassennest trok veel publiek. De Legobouwhoek onder de luifel werd ook druk bezocht. Over het hele terrein passeerden grappig geschminkte kinderen of ze stonden te wachten bij de tafel van theatervereniging Pankras om te worden omgetoverd tot monsters of een ander sprookjesfiguur. “Meneer Hein zorgt dat ik een prinses word hoor,” riep een meisje met een stralende lach.
In diezelfde tent werden stoelmassages gegeven. “Voelt lekker hoor,” vertelde een mevrouw enthousiast. Bij schoonheidsspecialist Cher konden fijne behandelingen verkregen worden en menige handen zagen er feestelijk uit na een mooie manicure met een leuk kleurtje.

Stormvaste tenten
Op het overdekte podium zijn optredens gegeven door singer-songwriter Martijn Sabel en singer Sam van Rijn. De musicalvereniging Singing Stars liet stukken horen uit hun optreden Pinokkio en toneelvereniging Pankras speelde een poppenkastvoorstelling van Jan Klaassen en Katrijn.
In de lange tent naast het podium was het een gezellige boel met verschillende kraamhouders uit de regio: van de voorlichting bij de kraam van “Roze hulp”, de informatiestand van het Repaircafé en de informatiestand van de vrienden van Park Rusthoff tot de fairtrade producten van Teylingen Fairtrade, de imker met zijn honing en echte bijen, de pottenbakster met een pottenbakdemonstratie en de Legoverkoop.

Loterij
Elk uur kondigde Rob Koek de winnaars aan van de parkloterij. Zij wonnen mooie prijzen die geleverd zijn door verschillende winkeliers, ambachtslieden en organisaties uit Sassenheim. Trots werden de prijzen steeds opgehaald.

Food
Er was een foodstand met heerlijke broodjes pulled chicken of pulled mushrooms en de dames in het Sassennest verkochten lekkere belegde broodjes en drankjes. Als toetje bakte Scojesa poffertjes. Het was eigenlijk allemaal perfect georganiseerd en geregeld.

John van Beek (lid van de Evenementencommissie van Park Rusthoff en medeorganisator van het Lentefestival) liet tot slot dan ook weten: “Ja, door deze weersomstandigheden is het allemaal iets anders verlopen dan gedacht. We wilden veiligheid voor alles en het stormvast neerzetten van de tenten was een hele klus. Maar veel handen maken licht werk. En kijk eens hoe iedereen het naar de zin heeft. Aan regen en de wind kunnen wij niets doen maar door de fijne samenwerking tussen heel veel vrijwilligers konden we toch een feestelijk Lentefestival neerzetten”.