Het experiment:

In het najaar van 2021 is op het gras bij de Kerklaan een stukje gras van 1 bij 1 meter onkruidvrij gemaakt: door er eerst nat karton op te leggen, daarna grond, daarna te zaaien en dan af te dekken met herfstblad. Het karton en de lagen daarop houden de ongewenste planten op die plek (voornamelijk gras) tegen. Althans, dat is de bedoeling.

In het voorjaar van 2022 heeft het weinig geregend. Dat zal er mede de oorzaak van zijn dat er tot ongeveer eind mei nog nauwelijks iets is opgekomen van wat er gezaaid is. Maar er zijn dan al veranderingen te zien: er komt dagkoekoeksbloem op en ook overblijvende ossentong en kruisblad wolfsmelk. De andere opgekomen plantjes zijn nog net iets te klein om te zien wat het is.

In juli zijn er de bovengenoemde planten te zien plus nog groot heksenkruid, muurleeuwenbekje en teunisbloem. Er is nagenoeg geen gras meer! Nu afwachten hoe dit stukje zich het volgende jaar zal ontwikkelen.