Parkdienst 2022

Vrijheid, ruimte met een opdracht

Dit is het thema van de Parkdienst, eindelijk weer een echte Parkdienst die gehouden wordt op zondag 18 september in ons mooie Park Rusthoff. Dit wordt de 18e keer dat alle kerkelijke gezindten elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen zingen en bidden in het park.

Een oecumenische viering die door menig bezoeker als heel bijzonder wordt ervaren.

De dienst is het begin van het Kerkelijk seizoen en het begin van de feestweek.

Het thema dat passend is in deze onrustige tijden van oorlog en miljoenen vluchtelingen over de hele wereld. Zoveel mensen die zich niet vrij voelen vanwege oorlog en zoveel mensen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Een gevoel dat wij ons maar moeilijk kunnen voorstellen.

Aan dit thema kunt u zelf ook een bijdrage leveren door een vredesduif in te kleuren of er een mooie tekst op te schrijven en uit te knippen. Hiervan zullen dan grotere collages worden gemaakt die de dienst kleurig zullen omlijsten.

De voorgangers zijn dit jaar ds. Jaap Smit (Oegstgeest) en pastor Hans van Wijk (Voorhout). Ds. Jaap Smit is momenteel commissaris van de Koning, maar was voorheen predikant en daarna geestelijk verzorger bij defensie. Een werkplek waar hij ook te maken heeft gehad met onvrijheid. Pastor Hans van Wijk is geestelijk verzorger in WZC Bernardus.

De muzikale medewerking zal verleend worden door het Koor Manna uit Noordwijkerhout behorend bij de St. Maartenparochie.

Het collectedoel is wijkcentrum In de Buurt Sassenheim.

We hopen u allen weer te zien in Park Rusthoff. Voor de kleine kinderen is er oppas in het Paviljoen. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee en voor de kinderen is er uiteraard limonade.

Tot ziens op zondag 18 september in het park!