Rode Loper

“Dit is een gedenkwaardige dag,”  was de mening van Paul ten Velden vlak voor het ondertekenen van een overeenkomst tussen de Stichting Beheer Park Rusthoff en de groenaannemer firma Hoek.

Deze gebeurtenis vond plaats bij ’t Sassennest op woensdag 7 september.

Voorafgaande aan deze belangrijke gebeurtenis vertelde  Ten Velden het één en ander over de voorgeschiedenis en sloot af met de woorden: “Het was een heel proces en we hebben ons huiswerk goed gedaan. Eddy van der Huls van de firma Hoek wordt de projectleider en zal de uitvoering afstemmen op de wensen van Gerard Rutgrink, Hoofd Afdeling Groen.

In Stijl.

Na deze inleiding liep het gezelschap naar de Rode Loper om daar –geheel in stijl- midden op het pad plaats te nemen om de overeenkomst te tekenen.

Na dit officiële gebeuren vertelde Paul over de verschillende fasen van werk die bij hoofd-entree zullen worden uitgevoerd en gaf wat informatie over de financiering van  het project.

Linden.

“Wij zijn heel wat instanties, zoals BoschSlabbers, de Rotary, de Erfgoedlijnen van de provincie Zuid Holland en De Stichting Vrienden Park Rusthoff, dankbaar dat wij deze klus kunnen klaren. Want de oude Linden dreigden toch een gevaar te worden voor de bezoekers van ons park. Daarom worden in fase 1 zeven linden gekapt; er wordt grondwerk uitgevoerd ten behoeve van herbestrating en de voorbereiding van plantwerk. Daarna wordt de Rode Loper opnieuw bestraat en het asfalt pad wordt omgelegd. In fase 2 worden 15 bomen geleverd en geplant; er worden rododendrons en andere bloeiende planten aangelegd.

We hopen in de periode van januari t/m maart 2023 dat het project kan worden afgerond.”

Frank van Delft van Hoek complimenteerde de vertegenwoordigers  van Park Rusthoff met de wijze van aanpak in deze kwestie. “Door te kiezen voor functieherstel van de Rode loper, krijgt het park een andere, natuurlijkere uitstraling. De term revitalisatie mag in dezen zeker worden gebruikt. Het woord vitaal zit erin.

Weet je? Eigenlijk ben ik gewoon jaloers op dit pracht park.”