Griezelig zwieren met vampieren

Zaterdag 29 oktober 2022 was Park Rusthoff weer het middelpunt van een griezelig gezellig Halloweenparty. Om 18:30 uur kwamen van alle kanten kleine en grote verklede bezoekers  naar het bal van Graaf Dracula. Ze werden vriendelijk binnengelaten door de poortwachters van kasteel Vampierenstein. Eenmaal binnen liepen de bezoekers over een heuse rode loper langs het mooie vervoersmiddel van graaf Dracula. Aan het eind van de rode loper werden zij tegengehouden door de tovenaar en andere enge kasteelbewoners. Maar dat was niet erg omdat er toch een grappig filmpje over een dansend skelettenorkest werd vertoond.

Omdat de jongste bezoekertjes en hun ouders met de lampionnenoptocht naar het eiland mochten, hadden ze samen met de tovenaar de lichtjesfee geroepen. “Lichtjesfee, lichtjesfee, kom je ons halen?” En ja hoor, precies klokslag 19:00 uur kwam de lichtjesfee met haar gevolg waarna Halloween voor de kleintjes begon. Zij gingen allemaal in een lange stoet mee met de lichtjesfee naar het eiland van het park. Wat was dit spannend om door een donker park te lopen. Zo kwamen ze langs de dinertafel vol met enge hapjes. Langs skeletten die in een boom waren geklommen omdat zij zo geschrokken waren van een skelet hondje. En langs de bloedbar waar een dame iets te lang gewacht had op een man. En ook langs een aantal enge kasteelbewoners die alleen maar naar de kleintjes keken. Gelukkig waren de kleintjes snel met de lichtjesfee op het eiland. Daar was het net zo spannend. brrr. Er stonden allemaal verlichte kraampjes en tenten. Je kon spelletjes doen zoals monster-ballengooien of een eng bibberspiraal. Een verhalenverteller vertelde over alligator Mark. Je kon gebitjes hengelen uit een grote heksenketel, een dracula-lollie knutselen, glow in the dark armbandjes hengelen en nog veel meer. Alle bezoekers mochten ook gezellig dansen in de Silence Disco. En voor wie het durfde was er een glaasje bloedlimonade!

Intussen verzamelden ook de kinderen tot 12 jaar met hun ouders. Die wilden het spannende bosgebied verkennen rondom het eiland. Lekker griezelen. Om half 8 vroeg de tovenaar deze oudere kinderen om graaf Dracula te helpen met het vinden van de verdwenen instrumenten van het orkest. Het orkest was namelijk al hun instrumenten verloren in het bosgebied. En ja, een vampieren-bal zonder orkest is geen bal aan! Dat hadden ze geweten, want het werd hen niet makkelijk gemaakt door alle enge vampieren, bosjesmannen, enge bruiden, harlekijn, skeletten, of de dame zonder hoofd die uit het niets langs kwam lopen. Of een onthoofde bruid met haar bruidstaart. De bezoekers kwamen langs de gekste en griezeligste plekken. Zoals een slaapvertrek met grafkisten en zerken en wc. Er werd wat af gegild in het bosgebied en niet alleen door kinderen, ha. Gelukkig waren er veel kinderen dapper genoeg om de 10 goed verstopte instrumenten te kunnen vinden. Degene die de speurtocht goed volbracht had, kreeg een leuk prijsje.

Na het laatste verhaaltje van de verhalenverteller, die toen eindelijk zijn broodje pindakaas had teruggekregen van alligator Mark, gaf graaf Dracula een teken!

“Wat ging er voor spannends gebeuren?” Alle bezoekers, klein en groot, keken alle kanten op. Toen ineens ging in het midden tussen alle kramen en tenten een groot licht aan. Op de maat van enge muziek gingen graaf Dracula en zijn vrouw dansen. En uit het publiek kwamen alle enge bewoners van kasteel Vampierenstein gehypnotiseerd om hen heen staan. Samen dansten zij een vampierendans voor het publiek. Bij het wegsterven van de laatste muziekklanken konden de enge bewoners het niet laten om nog 1 keer het publiek te laten schrikken. Waaah!