‘Week van de Schooltuin’ in Park Rusthoff

Schooltuin Park Rusthoff doet mee aan de landelijke ‘Week van de Schooltuin’. Deze themaweek van 22 t/m 26 mei is in het leven geroepen om leerlingen te laten ontdekken hoe ze zelf groente en fruit kunnen zaaien, verzorgen en oogsten. Dit jaar laten we de schooltuinbeweging letterlijk groeien. Samen met andere scholen in Nederland gaan we een recordaantal zaadjes zaaien.

Het allerlekkerst

Al 45 jaar zijn er schooltuinen in Park Rusthoff en daarom won de Gemeente Teylingen in 2022 de Gouden Wortel. Ook de leerlingen van onze 3 scholen gaan volop aan de slag met zaaien. De scholen het Bolwerk, de Overplaats en de Springplank vinden het belangrijk dat kinderen weten hoe voedsel wordt verbouwd en dat ze leren wat gezond eten is. Bovendien smaakt de oogst uit de eigen moestuin natuurlijk het allerlekkerst,’ aldus juf Marieke Brokaar van de Springplank.


Kom kijken

Zelf zien hoe het werkt in deze unieke biologische schooltuin? Wij nodigen u van harte uit om in die week een kijkje te komen nemen. Als het schooltuinhek open staat bent u welkom. Een afspraak maken kan ook. 


Ieder kind toegang

De Week van de Schooltuin is een initiatief van de Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten. Zij vinden dat ieder kind in de basisschoolleeftijd toegang moet hebben tot een schooltuin. Zo draagt zelf zaaien, verzorgen en oogsten van groenten, fruit en bloemen bij aan meer kennis over en betrokkenheid bij voeding en natuur. Een schooltuin is een plek waar alle kinderen tot bloei kunnen komen. U vindt meer informatie op www.alliantieschooltuinen.nl/week-van-de-schooltuin