Kinderboerderij Saksenhoeve heeft een nieuwe bewoner. Op 1 juni is de mannetjespauw genaamd King opgehaald en na een quarantaineperiode vrijgelaten op de kinderboerderij. 

Dit goede nieuws gaat helaas gepaard met slecht nieuws. De jonge mannetjespauw, die pas sinds maart deel uitmaakte van ons mooie park, is helaas op 17 mei overleden. De voorgaande dag was de pauw futloos en wilde niets eten. Daarnaast werd hij in het weiland ook door kauwen gepikt. De vrijwilligers van de kinderboerderij hebben de pauw bij de kippen geplaatst om bij te komen. Dit was helaas tevergeefs, de volgende ochtend is de pauw dood gevonden. Hij is getest op de vogelgriep en dit was gelukkig niet de doodsoorzaak. Wat het wel is geweest is onduidelijk. 

Kort na deze verdrietige gebeurtenis kwam een van de vrijwilligsters een jonge bonte mannetjespauw tegen op een kinderboerderij in Lelystad. De pauw kon daar niet blijven, dus heeft ze hem op 1 juni opgehaald en in quarantaine geplaatst. Vorige week is de pauw vrijgelaten en heeft hij kennisgemaakt met de twee vrouwtjes pauwen. De vrijwilligers hebben hem King genoemd en hopen dat hij het goed gaat doen.