Gemeentelijke onderscheiding voor vrijwilliger Gerard Rutgrink

Gerard Rutgrink, verantwoordelijk voor het groenonderhoud van park Rusthoff, is door de gemeente Teylingen onderscheiden met de Zilveren Barensteel. Wethouder Reny Wietsma spelde Gerard de Zilveren Barensteelspeld op bij de Ruïne van Teylingen tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september.

In het bijzijn van zijn familie en de vele vrijwilligers met wie Gerard jarenlang samenwerkt verwoordde wethouder Wietsma waarom burgemeester en wethouders hem deze onderscheiding toekennen. Gerard krijgt de Zilveren Barensteel uitgereikt vanwege zijn jarenlange, belangeloze, vrijwillige inzet op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied voor de gemeente Teylingen.

Vanaf 2004 tot heden is Gerard in vele functies betrokken bij de Ruïne van Teylingen, als kasteelheer, rondleider, kassamedewerker en voorzitter Stichting Beheer Kasteel Teylingen. Daarnaast is hij vanaf de revitalisatie van park Rusthoff als bestuurslid verantwoordelijk voor het groenonderhoud. Ook is hij actief lid van Rotary Club Sassenheim en medeorganisator van de actie “Heel Teylingen blij, 1000 bomen erbij!” De gezamenlijke actie van de gemeente en Rotary Club Sassenheim.

Ook is Gerard al 29 jaar voorzitter van Groen&Bloei afdeling Bollenstreek en sinds een paar jaar ook actief als chauffeur voor de kringloopwinkel Voorhout. De toehoorders vroegen zich af of Gerard wel sliep. De wethouder zei zich eigenlijk te schamen dat Gerard met deze staat van dienst nu pas deze onderscheiding ontvangt, dat had volgens haar al veel eerder moeten gebeuren.

Namens alle vrijwilligers van Park Rusthoff willen we Gerard heel hartelijk feliciteren met deze onderscheiding en hem danken voor zijn jarenlange inzet voor het park. Mede dankzij Gerard hebben wij in Sassenheim zo’n prachtig Park Rusthoff.