Vrijwilligersproeverij: smaken van vrijwilligerswerk in de Bibliotheek Sassenheim

Ontdek hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn! Kom naar de Vrijwilligersproeverij op zaterdag 30 september tussen 11.30 en 14.30 uur, in de Bibliotheek Sassenheim. Je vindt er organisaties uit heel Teylingen waar je als vrijwilliger veel voor kunt betekenen. 

Vrijwilligerswerk is goed voor iedereen! Je vindt er aanspraak en gezelligheid, je kunt iets doen voor een ander. Heb je een speciaal talent dan kun je dat inzetten. Je kunt er ook ervaring mee opdoen en gebruiken in je werk. Maar bovenal kun je de samenleving of leefomgeving mooier maken. 

Er zijn zoveel redenen om vrijwilligerswerk te doen. En het fijne is, er is altijd wel iets aan vrijwilligerswerk te vinden dat bij jouw situatie past.  Of je nu een uurtje per maand, een dag in de week of voor de duur van een project iets wilt doen.

Maak kennis met de vele smaken van vrijwilligerswerk
 Op zaterdag 30 september maak je kennis met een scala aan organisaties. Sommige van hen zetten zich in voor het welzijn van mensen (bijvoorbeeld Langeveldshof, Vluchtelingenwerk, Rivierduinen, Welzijn Teylingen, Hospice, Gezinshuis Alas). Andere maken de wereld mooier (Fair Trade Teylingen, de Wereldwinkel, Kledingbank, EHBO Sassenheim). Weer andere doen aan cultuur & creativiteit (Adest musica, Het Oude Raadhuis, Volksuniversiteit). Of ze houden zich bezig met groen (Eendenkooi, Heemtuin, Elsgeesterhof). En ook voor een portie gezelligheid zijn er organisaties actief (Fietsmaatjes, Stichting Tandemactiviteiten gehandicapten, Welzijn Teylingen).

Het wordt een gezellige boel in de bibliotheek; er is van alles te zien, te horen en te ontdekken. Vrijwilligers van alle organisaties vertellen je graag meer over hun werk. Dus kom gewoon langs!

Heb je geen tijd, maar wil je wel graag vrijwilligerswerk doen? Kijk dan eens op de vrijwilligersvacaturebank van Welzijn Teylingen. Deze bevat momenteel meer dan 100 vacatures. Of vraag een gesprek aan met een van onze adviseurs van het vrijwilligerssteunpunt: info@welzijnteylingen.nl. Het steunpunt is ook aanwezig tijdens de Vrijwilligersproeverij.

bron: https://meedoeninteylingen.nl/berichten/vrijwilligersproeverij-smaken-van-vrijwilligerswerk-in-de-bibliotheek-sassenheim