Halloween in park Rusthoff viel dit jaar in het water

Zaterdagochtend 28 oktober, om 09:30 uur, stonden in park Rusthoff 40 vrijwilligers vol enthousiasme te wachten op het sein om te mogen beginnen met het opbouwen voor weer een leuke Halloween.

Het voltallige organisatieteam had vooraf de koppen bij elkaar gestoken. De vooruitzichten zagen er niet goed uit. We hadden donderdag en vrijdag nog zoiets van “Oh, de buien gaan langs de kust en trekken weg, het blijft droog!” Maar juist op de ochtend zelf, voorafgaande aan de opbouw, bleef er een lang wolkendek met (mot)regen hangen tot zelfs 13:00 uur. En aangezien we het park ombouwen van 10:00 uur tot 16:00 uur tot Halloween-park was deze regenperiode te lang om het feest door te kunnen laten gaan. Dus moesten we besluiten om Halloween dit jaar voor de eerste keer te annuleren. Wij wilden ook de vrijwilligers, die ons jaar in jaar uit helpen de hele dag, behoeden dat zij verkleumd raken. Wij wilden hen juist behouden, zodat zij zeker weer de volgende keer willen helpen. Zij zijn degene die ervoor zorgen dat er zo’n evenement als Halloween plaatsvindt. Want zonder vrijwilligers, geen Halloween.

Daar komt bij dat men moet denken dat er door het hele park elektriciteit met lichtslangen, haspels en geluidsboxen neergelegd worden. Decorstukken die op veel verschillende plekken in het hele park worden neergezet en spelletjes op het eiland, die meestal van karton of dusdanig materiaal zijn, die niet tegen water kunnen.

En onze eindshow, waar we mee wilden uitpakken met veel materiaal, kon niet vanwege de nattigheid. Ondanks dat het volgens de weersverwachtingen tijdens Halloween zelf droog zou zijn, zou het direct na het feest langdurig beginnen te regenen. En dat is juist weer de tijd dat alle materialen weer (droog) opgeruimd moeten worden, aangezien het park de volgende dag gewoon weer open moet zijn voor publiek. 

De gekochte kaartjes voor Halloween 2023 kunnen bewaard worden voor volgend jaar. Mocht daar bezwaar tegen zijn, dan kunnen de kaartjes ingeleverd worden vanaf woensdag 1 november tot 15 november bij de verkooppunten, Primera, The ReadShop en Cafetaria Royaal. Daar kan men kiezen om uw geld terug te krijgen of het kaartje daar in te leveren als donatie voor het park.

Volgend jaar wordt Halloween in park Rusthoff gehouden op 26 oktober 2024. Daarvoor hopen we weer te kunnen rekenen op de groep enthousiaste vrijwilligers.