Meerlandenfonds reikt cheques uit aan 128 clubs en goede doelen in regio

Ieder jaar stort Meerlanden €55.000,- in het Meerlandenfonds om sportverenigingen, evenementen en goede doelen in de regio te ondersteunen. Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden kunnen een aanvraag indienen. Het bestuur buigt zich vervolgens pover de aanvragen en beoordeelt op aantal criteria waaronder; Het welzijn van mensen en verduurzaming van de club of samenleving.

Veel verraste vrijwilligers met mooie verhalen en warme woorden van wethouders tijdens de uitreiking van het Meerlandenfonds. Woensdag 14 én op donderdag 15 februari maakten de wethouders en vertegenwoordigers van 12 gemeenten uit de regio* vrijwilligers van maar liefst 128 verenigingen en goede doelen blij met een mooie cheque. Dat gebeurde woensdag in Fokker Event Center in Hoofddorp en donderdag in Nederzandt in Noordwijk. Liefst 314 clubs hadden deze 16e editie een aanvraag ingediend bij het Meerlandenfonds.

“Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze lokale en regionale samenleving. Juist met hun onvermoeibare en enthousiaste inzet dragen ze bij aan een mooie en duurzame regio, vandaag en morgen. En daarom ondersteunen we hen graag!” zegt Angeline Kierkels, Algemeen Directeur van Meerlanden. “Het bestuur kende een uitdagende en tegelijkertijd mooie taak om een flink aantal mooie projecten te selecteren, die bijdragen aan een beter milieu en het geluk van mens en dier vergroot. Ik wens alle vrijwilligers veel succes met het realiseren van hun initiatief. Van harte gefeliciteerd!”

Wethouders overhandigen cheques
Alle goede doelen en (sport)verenigingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds ontvingen, zijn actief in het verzorgingsgebied van Meerlanden. Namens de gemeenten waren er wethouders of vertegenwoordigers aanwezig op de uitreiking. Zij overhandigden de cheques en spraken hun waardering uit voor het goede werk dat de vrijwilligers doen. De volgende wethouders en vertegenwoordigers waren aanwezig:
• Aalsmeer, oud-burgemeester Joost Hoffscholte
• Amstelveen, wethouder Herbert Raat
• Bloemendaal, wethouder Nico Heijink
• Haarlemmermeer, wethouder Marjolein Steffens-van de Water
• Heemstede, wethouder Anneke Grummel
• Hillegom, wethouders Jan van Rijn
• Katwijk, Angeline Kierkels
• Lisse, wethouder Riet Austie-Ziengs
• Noordwijk, Julian Spierenburg
• Ouder-Amstel, wethouder Victor Frequin
• Teylingen, wethouder Heleen Hooij

Mooie en duurzame leefomgeving
Het bestuur van het fonds let bij de aanvragen op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze gaat hierbij uit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen, het welzijn van mensen vergroot en bijdraagt aan sociale cohesie.

Dit jaar vond het Meerlandenfonds voor de 16e keer plaats. Voor het eerst op een nieuw moment in het jaar; niet meer in de volle decembermaand, maar op 14 en 15 februari 2024. Om zo meer aandacht te kunnen geven en vragen voor de vrijwilligers, hun clubs en natuurlijk voor de doelen van de donaties. Ook dit jaar stortte Meerlanden een bedrag van €55.000,- in het fonds om (sport)verenigingen en goede doelen te ondersteunen.

*De gemeenten: Aalsmeer, Amstelveen, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmermeer, Heemstede,
Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Ouder-Amstel en Teylingen.