Excursie voor vroege vogels in Park Rusthoff

Op zondag 7 april 2024 om 07.00 uur kunnen natuur- en vogelliefhebbers onder leiding van Willem-Jan Hooijmans van de Vogelwerkgroep Teylingen proberen vogels in het vroege voorjaar in het park waar te nemen. Halverwege april is er al volop vogelzang te beluisteren in het park en zijn ook de eerste voorjaarsgasten, waaronder Tjiftjaf en Zwartkop, teruggekeerd. 

Veel vogels zijn al met nestelactiviteiten bezig. Tegelijkertijd kunnen er ook nog wintergasten en doortrekkers naar noordelijker gelegen gebieden aanwezig zijn. Er is altijd kans op een verrassing. Uitgangspunt is om zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten in het park waar te nemen door goed te kijken en te luisteren. 

Na afloop van de excursie wordt, onder het genot van een kopje koffie of thee, het soortenlijstje ingevuld en gekeken hoeveel verschillende soorten tijdens de wandeling op zicht of geluid vastgesteld zijn. 

Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, de toegang is gratis en de start is vanaf Paviljoen ‘t Sassennest. Het meenemen van een eigen verrekijker strekt tot aanbeveling.