Koninklijke onderscheiding voor Petra en Hans Overmeer

Op een zonovergoten vrijdagmiddag werden Petra en Hans Overmeer verrast met een welverdiende huldiging in het Trefpunt in Warmond. Het was een bijzondere gebeurtenis, waar burgemeester Breuer persoonlijk naar het Warmond was gekomen om deze twee lokale helden te eren.

Al meer dan twee decennia lang zijn Petra en Hans de stille krachten achter de kinderboerderij. Met een onvermoeibare inzet en passie hadden ze de boerderij laten uitgroeien tot een waar begrip in Sassenheim.

Hun taken waren divers en nooit eindigend: voer regelen voor de dieren, reparaties uitvoeren, vrijwilligers instrueren en inspireren, en vooral, de sfeer op de boerderij warm en uitnodigend houden.

Maar wat hen écht onderscheidde, was hun gave om van een groep vrijwilligers een hechte gemeenschap te maken. Op de boerderij heerste altijd een gezellige drukte, doordrenkt met gelach en samenhorigheid. Bezoekers voelden zich niet alleen welkom, maar werden ook onderdeel van de familie, dankzij Petra en Hans.

Met een lintje om hun nek en een stralende glimlach op hun gezichten werden Petra en Hans niet alleen gehuldigd, maar ook bedankt voor hun onschatbare bijdrage aan de kinderboerderij. En zo blijven ze de onmisbare hoekstenen van Park Rusthoff, vereeuwigd met lintjes en al.