Ontdek de moestuin van Park Rusthoff tijdens de Velt-ecotuindagen

Noteer het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni alvast in je agenda. Dan stellen maar liefst 280 tuineigenaars in Vlaanderen en Nederland de deuren open voor publiek. Ook de schooltuin in Sassenheim doet mee. Kom een kijkje nemen en ontdek hoe je een tuin op een ecologische manier kan aanleggen en beheren. 

Een brede inspirerende rand met leifruit, kas, wilde bijenhotel, bloemen- en kruidentuin, fruitboog, compostplaats, takkenwallen, historische schuur en gemengde haag, met in het midden 100 kindertuinen. Ontdek de bodemdiertjes en nieuwe kansen voor je eigen tuin. Zo kan je deze tuin het beste omschrijven. Wil je dat allemaal met je eigen ogen bewonderen? Dan ben je zaterdag 1 juni tussen 10 en 17 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 van harte welkom. 
Via de hoofdingang van Park Rusthoff in de Hoofdstraat is de tuin heel makkelijk te vinden. Op zaterdag doet de tuin ook mee met ‘Fiets zoekt groen’

Iedereen die wil, kan een rondleiding krijgen. Bovendien worden er ecologische tips en trucs gedeeld. Zo kan je leren hoe je, zonder gebruik te maken van pesticiden en kunstmest, tuiniert met respect voor mens en dier.

Voor meer info of een reportage vooraf kan je contact opnemen met Hennes Claassen via 06 81374635  

Alles over de Velt-ecotuindagen ontdek je via www.velt.nu/ecotuindagen.
Onze tuin vind je via Schooltuin Park Rusthoff | Velt