Oldtimer Festival – Park Rusthoff Sassenheim – Zondag 18 augustus 2024

Na een reeks zeer succesvolle edities organiseert de Evenementencommissie van Park Rusthoff, tezamen met een aantal enthousiaste oldtimereigenaren, op zondag 18 augustus 2024 weer het Oldtimer Festival in en rond het Park Rusthoff in Sassenheim.

Van 12.00 uur tot circa 16.30 uur zullen die dag in het park circa 160 oldtimers (auto’s, brommers, motoren, brandweerauto’s en andere bijzondere voertuigen) te bewonderen zijn. Ook dit jaar zijn er weer een aantal bijzondere modellen. Zo zullen er 6 oude brandweerauto’s uit de streek en een motorspuit uit Sassenheim opgesteld staan welke laten zien dat zij echt nog wel water kunnen spuiten! Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan de historie van het vervoer in Sassenheim. In het park zal een aparte hoek ingericht worden waar een aantal voertuigen die in het verleden gebruikt werden t.b.v. personen-, bollen-, en goederenvervoer tentoongesteld worden.

Chevrolet 4100 uit 1958 gebruikt in het bollenvervoer
Bron: Heer Bartels

In de gratis festivalkrant, welke op het festivalterrein verkrijgbaar is, zijn onder meer artikelen te vinden over de historie van het vervoer in Sassenheim incl. unieke zwart wit foto’s. De trotse eigenaren van die voertuigen zijn graag bereid u in het park alle “in en outs” van hun tentoongestelde voertuigen te vertellen. Tevens zijn er een aantal kramen met oldtimer gerelateerde activiteiten en koopwaar. Zo vinden we onder andere een auto bekleder.

Vanaf het Oranjeplein (voor de Hema) start vanaf 13.00 uur een auto-oldtimerrit door de Bollenstreek met rond de 90 auto’s. Na afloop van de rit zullen de deelnemende auto’s in de Hoofdstraat en op het Oranjeplein te bewonderen zijn.

Gezien de overweldigende opkomst is het inschrijven voor het tentoonstellen van voertuigen in het park helaas niet meer mogelijk. Voor de autorit kan dat nog wel via de website www.parkrusthoff.nl.
De fantastische Rock en Roll band Mainline 55, die reeds vanaf het prille begin op het festival speelt en de Hillegomse band de Albert Mooneys zullen het festival muzikaal omlijsten.

Voor de inwendige mens is er een uitgebreide Food Plaza waar een ieder aan zijn trekken kan komen verzorgd door Restaurant Graaf Jan.

Buiten het park kunnen er ritjes worden gemaakt met een antieke NZH-bus. De Evenementencommissie heeft dit jaar de kinderboerderij van Park Rusthoff gekozen als goede doel voor het Oldtimer Festival van 2024. De kinderboerderij is een oase van rust waar vele dieren worden verzocht en kunnen worden bekeken. Zij kunnen uw donatie goed gebruiken.

Dit prachtige evenement, geheel georganiseerd door vrijwilligers, is uniek op dit gebied met vrije toegang voor zowel deelnemers als bezoekers. Voor meer informatie kunt u zich richten tot de organisatie: oldtimerrusthoff@gmail.com, Ton Wijsman 06-51153417 / John van Beek 06-39021399 of de website www.parkrusthoff.nl

Bron: Maurice Hoogeveen