Parkdienst 2024: Samen kom je verder

Dat is het thema van de Parkdienst op zondag 15 september. Deze oecumenische viering zal voor de 20e keer gehouden worden in het prachtige park Rusthoff. Kerk in de open lucht zonder muren, dak of drempels. Laagdrempeliger kan bijna niet! In samenwerking met de Oranjevereniging en de gezamenlijke Sasenheimse kerken is dat na 20 jaar bijna een begrip geworden. Want elk jaar vormt de Parkdienst een goede start van de Sassenheimse najaarsfeesten.

Het thema van deze oecumenische viering is ‘Samen kom je verder… 20 jaar Parkdienst’. We lezen in het Evangelie van Lucas dat leerlingen twee aan twee worden uitgezonden naar iedere stad en plaats waar Jezus van plan was heen te gaan. Begin met een gebaar van vrede, was de opdracht. Als jullie een huis binnengaan, zeg dan eerst: “Vrede voor dit huis!”

Voor vandaag zou dat kunnen betekenen dat we die vriendelijkheid ook in onze samenleving voorop zetten in de manier waarop we elkaar benaderen en met elkaar omgaan. In onze families, bij bekenden én onbekenden! Het schept ruimte om samen op te trekken. Als buren, als dorpsgenoten, als christenen, als burgers in een samenleving vol verschillen. Met die grondhouding kan begrip ontstaan voor wat een ander beweegt en beroert. Voorgangers dit jaar zijn Jan Joost Snoek (namens de PGS geestelijk verzorger bij Marente) en diaken Jan Lamberts (namen de Rooms Katholieke Kerk).

Muzikale medewerking wordt verleend door Gospelkoor Soul2Soul uit Sassenheim. Collecte is bestemd voor Langeveldshof, een ontmoetingscentrum met dagbesteding. Het biedt contacten, opvang en structuur voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het is een bijzondere plek midden in de samenleving ze maken oa. gebruik van het Paviljoen in Park Rusthoff. In de Havenkerk is er weer Oppasdienst voor de kleinsten. Voor de kinderen van groep 1 t/m 8 zal er aandacht zijn in de dienst.
Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Je bent van harte welkom op zondag 15 september in park Rusthoff. Bij slecht weer zijn we allemaal welkom in de St. Pancratiuskerk.