Nieuws

Word Vrijwilliger (bij Park Rusthoff)

Bestuurlijke ondersteuning bij een vereniging, chauffeurswerk, onderhoudsklusjes bij iemand thuis, gastheer/-vrouw bij een museum, administratieve ondersteuning, PR medewerker bij een project, steunouder worden voor kinderen,

Lees verder »

Park Rusthoff ligt in het centrum van Sassenheim, pal achter de Hoofdstraat. Aan de thans drukke winkelstraat, die ooit deel uitmaakte van de oude straatweg tussen Haarlem en Leiden, werd vroeger een aantal voorname huizen gebouwd. Huize Rusthoff, dat in het centrum van het dorp lag, werd in 1924 door de Gemeente afgebroken. (zie: “Parkhistorie”). Het in Engelse landschapsstijl aangelegde wandelpark dat achter het oude huis lag, bleef echter bestaan.

In de periode tussen 2000 en 2002 werd een ingrijpend revitalisatie plan uitgevoerd, waardoor nu midden in het dorp een prachtig ruim park ligt waar jong en oud van genieten. Er is een Kinderboerderij en een Heemtuin. Tevens zijn er schooltuinen waar kinderen van de basisscholen een tuinjaar rond onder deskundige leiding groente verbouwen en bloemen kweken .

Op het middeneiland ligt paviljoen “het Sassennest”.Vanaf het terras kan men genieten van het mooie uitzicht en zien hoe op het grote grasveld wordt gewandeld, gesport, gespeeld en geluierd. Vogelaars kunnen in de bosrijkere gedeelten hun hart ophalen. Jaarlijks terugkerende evenementen zorgen ervoor dat het park ook bezoekers uit de omliggende dorpen trekt.

Openingstijden

Iedere ochtend om plm. 08.00 uur geopend door vrijwilligers. De sluitingstijd varieert want deze is afhankelijk van de zonsondergang. Het publiek wordt geacht het park direct na zonsondergang verlaten te hebben, waarna een beveiligingsbedrijf het park sluit.

Op 31 december en de dag dat de opbouw van het Halloweenfeest plaats vindt, is het Park gesloten.

Bereikbaarheid en parkeren

Park Rusthoff is per bus uitstekend bereikbaar. Op de Parklaan zijn bushaltes van lijn 50 van Leiden naar Haarlem vice versa. De bushaltes liggen allen in de directe omgeving van het park. Voor uw auto is aan de J.P. Gouverneurlaan ruim voldoende gratis parkeerruimte.

Vanaf 8:00 uur geopend. Sluitingstijd afhankelijk van de zonsondergang.

Op 31 december én de dag dat de opbouw van het Halloweenfeest plaats vindt, is het Park gesloten.

Zorgvuldig natuurbeheer en de inzet van veel enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat het in 2002 bedachte motto voor het park :
“Park Rusthoff besloten in ons hart”, voor de inwoners van Sassenheim in alle opzichten waar wordt gemaakt.

Tussen Hillegom en Den Haag, evenwijdig aan de kustlijn, liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen. Samen vormen ze “Hollands Buiten”: een parelketting van groene en boeiende plekken die het bezoeken meer dan waard zijn.Ook Park Rusthoff, een voormalige buitenplaats, maakt deel uit van dit historische groene lint door Zuid Holland.

Hollands Buiten biedt Natuur (geniet van prachtige landschapstuinen en bosrijke landgoederen), Rust (ontsnap aan de drukte van de dag en kom tot jezelf), Cultuur (ervaar de rijkdom en de cultuur uit de Gouden Eeuw) en Historie (ontdek boeiende verhalen uit vervlogen tijden).

Graag nodigen wij u uit om op ontdekkingsreis te gaan in Hollands Buiten.

Hiernaast tref je het algemene contactformulier aan. We stellen het zeer op prijs indien je met ons contact wilt opnemen.

Contactformulier

Contactformulier